17. mai – en dag for feiring!

Vi i Jubilum jobber mye med markeringer og feiringer av jubileum, personlige merkedager til de ansatte og feiring av måloppnåelser. Og vi er veldig glad i at man feirer de begivenhetene som feire kan. Og 17 mai er jo en helt unik dag for oss alle. Den norske nasjonaldagen feires til minne om Grunnloven som ble vedtatt på Eidsvoll 17. mai 1814. Samtidig som Eidsvollsmennene vedtok Grunnloven, valgte de Christian Frederik til norsk konge.  

Matthias Conrad Peterson, redaktøren i Adresseavisen tok offentlig til orde for å feire 17. mai som nasjonal festdag i forbindelse med tiårsjubileet for Grunnloven i 1824. I 1826 fant den første offentlige markeringen av 17. mai sted, dette skjedde i Kristiansund. Kongen var ikke fornøyd, han mente at unionsdagen 4. november skulle være den nasjonale festdagen i Norge. Det ble reist tiltale mot Adresseavisen på grunn av 17.-maifeiring i Kristiansund, men det førte ikke til mindre entusiasme og i 1827 var det stor oppslutning rundt 17. mai spesielt i Trondheim.

Vi har 30 års erfaring når det kommer til firmagaver, profilering og giveaways. Enten du trenger gaver til ansatte eller profilering med produkter så har vi kunnskapen som bidrar til at du blir fornøyd. Ler mer om oss eller kontakt oss gjerne! 🙂

Kontakt oss

Jubilum As
Leverandør av Firmagaver, reklameartikler og profilering.

M: +47 94 38 66 73

Mail: post(at)jubilum.no

Kom i kontakt med oss i dag.