Foto av en ansatt som sitter tankefull foran en plakat som det står teamwork makes the dreamwork

Employer branding

Employer branding (arbeidsgivermerkevarebygging) er en avgjørende faktor for enhver organisasjon. Det refererer til hvordan et selskap blir oppfattet som en arbeidsplass. Akkurat som forbrukere har en mening om en merkevares produkter eller tjenester, har potensielle ansatte en mening om et selskaps kultur, verdier og arbeidsmiljø.

I dagens konkurransedyktige arbeidsmarked har det blitt en betydelig utfordring for bedrifter i ulike bransjer å finne og beholde topp talenter. Selv om det å tilby konkurransedyktige lønninger og fordeler er viktig, er det ikke lenger nok til å sikre de beste kandidatene for organisasjonen. Her kommer «employer branding» inn i bildet – et kraftig verktøy som kan utgjøre hele forskjellen når det gjelder å tiltrekke, engasjere og beholde riktig personell.

FORDELER:

En sterk arbeidsgiver merkevare/ employer branding kan føre til mange fordeler for en organisasjon. For det første kan det hjelpe med å tiltrekke seg de beste talentene. I dagens konkurransedyktige arbeidsmarked har jobbsøkere mange alternativer. En sterk arbeidsgivermerkevare kan hjelpe en organisasjon med å skille seg ut fra mengden og tiltrekke seg de beste kandidatene. Når potensielle ansatte ser et selskap med en positiv og autentisk arbeidsgiverprofil, er de mer tilbøyelige til å søke på ledige stillinger og vise genuin interesse for å bli ansatt.

I tillegg kan en sterk arbeidsgivermerkevare hjelpe med å beholde ansatte. Når ansatte føler at de er en del av et positivt arbeidsmiljø og blir verdsatt av arbeidsgiveren, er de mer tilbøyelige til å bli værende i selskapet på lang sikt.
«Employer branding» er prosessen med å forme og promotere et selskaps omdømme som arbeidsgiver. Det omfatter alt fra organisasjonens verdier, kultur, arbeidsmiljø og ansattes opplevelser til dens misjon og visjon. Et sterkt employer brand formidler hvordan det er å jobbe for selskapet og hvorfor det er et flott sted å bygge en karriere.

Et godt gjennomarbeidet program for «employer branding» gir

  1. Engasjement og tilfredshet: Ansatte som identifiserer seg med selskapets verdier og misjon er mer engasjerte og tilfredse med arbeidet sitt. Denne emosjonelle tilknytningen fremmer lojalitet og reduserer gjennomtrekk.
  2. Stolthet og ambassadørskap: Når ansatte er stolte av arbeidsplassen sin, blir de naturlige ambassadører og promoterer selskapet til sitt nettverk og potensielle kandidater.
  3. Reduserte rekrutteringskostnader: Høy gjennomtrekk fører til økte rekrutteringskostnader. Ved å investere i employer branding og beholde ansatte, kan bedrifter spare på rekrutteringsutgifter.
  4. Positiv «Word-of-Mouth»: Et positivt employer brand fører til positiv «word-of-mouth» både internt og eksternt, og tiltrekker likemenn.

Anledninger

Jubilum samarbeider gjerne med deg for å finne relevante bærekraftige produkter som er med i å bygge opp ansatte sin positive holdning til virksomheten. Enten du ønsker personlige gaver, onboarding produkter, belønning, teambuilding eller logofiserte treningstekstiler. 

Å skape en sterk bedriftskultur krever en samlet innsats fra organisasjonen. 
Tenk gjerne gjennom hvordan du:

  • Definerer selskapets misjon, visjon og verdier
  • Skaper et positivt arbeidsmiljø som fremmer samarbeid og innovasjon
  • Tilbyr konkurransedyktig lønn og fordeler
  • Gir muligheter for faglig utvikling og vekst
  • Dyrker en positiv bedriftskultur som er i tråd med organisasjonens verdier
  • Aktivt fremme selskapets arbeidsgivermerkevare gjennom ulike kanaler, som sosiale medier og jobbannonser.

Arbeidsgivere som investerer i å bygge bedriftskultur kan tiltrekke seg og beholde de beste talentene. 

Ved å forme og promotere et positivt selskaps omdømme, fremheve bedriftskultur, karrierevekst, arbeid-privatlivsbalanse og ansattefordeler, kan organisasjoner skille seg ut som foretrukne arbeidsgivere. Et autentisk employer brand fremmer ansattes lojalitet, engasjement og ambassadørskap, og skaper en blomstrende arbeidsplass som er klar for suksess på lang sikt. Så invester i din employer branding-strategi og lås opp potensialet for å tiltrekke deg de beste talentene til organisasjonen din.

Jubilum kan sette opp et forslag for deg med aktuelle produkter. Disse kan også produserer med din logo.

Populære onboarding produkter:

Vannflasker

Ryggsekk

T-skjorter

Skrivemappe

Mobillader

Vi har 30 års erfaring når det kommer til firmagaver, profilering og giveaways. Enten du trenger gaver til ansatte eller profilering med produkter så har vi kunnskapen som bidrar til at du blir fornøyd. Ler mer om oss eller kontakt oss gjerne! 🙂

Kontakt oss

Jubilum As
Leverandør av Firmagaver, reklameartikler og profilering.

M: +47 94 38 66 73

Mail: post(at)jubilum.no

Kom i kontakt med oss i dag.