Vikingskip firmagave

Den perfekte firmagave

Vi fikk en henvendelse om at kunden om at han hadde kjempedårlig tid. Briefingen var kort og klar. Kunne vi fremskaffe en firmagave i form av et vikingskip i sølv til ca kr 25000,- for levering dagen etter. De skulle ha det med seg til en fabrikkåpning i Polen og mente at dette var selve symbolet på Norge.
Og det er det jo. Uten tvil. Vi har lange tradisjoner som vikinger i dette landet her og det skriver seg tilbake til 800 tallet at vikingene herjet rundt i verden fra angrepet på Lindisfarne i 793 til slaget ved Stamford Bridge i 1066. Og jeg forstår veldig godt at dette symbolske vikingskipet var det som raskest poppet opp i hodet med tanke på å gi en gave fra de nye, norske eierne.

Andre forslag

Vi er jo enige om at et vikingskip virkelig «sier» Norge. Men her var det snakk om at de skulle åpne et nytt mediehus. I tillegg til å finne frem et vikingskip som kunne bli levert dagen etter. Hadde vi andre forslag til gaver som de kunne gi, som traff bedre?
Ja, et glass hode/byste fra Nicolay Widerberg! Et glasshode/eller byste, står for tanker, kreativitet og individualitet. Og at tankene kan være grenseløse og ha uante muligheter. Det måtte være midt i blinken for både giveren, som var en stor mediebedrift, likeså for det nye anlegget i Polen. Nicolay Widerberg var kanskje ikke like kjent i Polen som i Norge, men her er han jo en norsk kunstner av format. Glasshodene var en utstilling av arbeider som Nicolay Wiederberg hadde for over 10 år tilbake, men det var en sterk og vakker opplevelse å se den. Og nå dukket den opp i minnet. Men, var det fremdeles mulig å få kjøpt?
Kunden sa: Jeg velger det, om du får tak i det!

Kontakt med Nicolay Widerberg

Det var dessverre ingen som hadde dette glasshodet tilgjengelig. Vi trålet rundt på Google og endte med å kontakte Nico Widerberg direkte. Vi fortalte ham historien om mediebedriftens ønske om gave. Og at vi var helt klar på at dette glasshodet var den perfekte firmagaven. Han nølte, men sa til oss at:
«Jeg har faktisk ett igjen. Det er egentlig ikke til salgs, men du skal få det fordi du er så engasjert og entusiastisk. Og det vil bli mange som går forbi glasshodet hver dag og kan glede seg over det. Ikke bare noen».

Fornøyd kunde

Vi kjørte med en gang bort til atelieret til Nicolay Widerberg og møtte ham. Bare det i seg selv var en stor opplevelse, å få komme inn dit å se skulpturene han jobbet med. Han hentet glasshodet og vi kjøpte samtidig 2 litografier som hver dag minner om dette som til da var vårt første salg av ett enkelt produkt til 25.000,- med en beslutning som tok 20 minutter.

Dagen etter var vi over hos kunden og leverte glasshodet til resepsjonen.

Sjefen ringte meg uken etter og sa at dette var av de mest vellykkede gavene de hadde gitt, og takket meg veldig for forslaget. Og han lo når han fortalte at han hadde hatt glasshodet liggende i et eget flysete ved siden av seg på turen over. Så gaven, glasshodet/bysten fikk behandlingen og mottagelsen som fortjent.

Nicolay Widerberg-Glasshode

Er du også på utkikk etter gaver som «treffer»?

Kontakt oss så skal vi finne den perfekte gaven til deg også.

Vi har 30 års erfaring når det kommer til firmagaver, profilering og giveaways. Enten du trenger gaver til ansatte eller profilering med produkter så har vi kunnskapen som bidrar til at du blir fornøyd. Ler mer om oss eller kontakt oss gjerne! 🙂

Kontakt oss

Jubilum As
Leverandør av Firmagaver, reklameartikler og profilering.

M: +47 94 38 66 73

Mail: post(at)jubilum.no

Kom i kontakt med oss i dag.