Foto av hvite binders på rødt underlag, og en rød binders på hvitt underlag

Top 10 Norske oppfinnelser

Velg gjerne firmagaver med norsk opprinnelse om du skal markedsføre deg i det store utland. Det blir lagt merke til for det finnes en hel del gode, smarte, norske oppfinnelser. Det er kun ostehøvelen som egner seg som gave – men vi tenkte at det uansett vil være artig med en liten oversikt over hva som faktisk har blitt funnet opp her i Norge

Ostehøvelen 

Skjær pent av osten sto det på mange ostefat i gamle dager. Det ga snekkeren Thor Bjørklund ideen med å overføre et prinsipp fra høvelbenken til kjøkkenbenken.I 1925 fikk han patent på ostehøvelen.

Binders

Bindersen spilte en helt spesiell rolle i Norge under krigen. Nordmenn bar den i jakkeslaget som symbol på motstand og samhold. Og i det daglige så har vel ingen av oss unngått å bruke den til å feste sammen papirer.

Rottefella skibinding 

Gamle sykkeldeler ble sveiset om og skapte etter hvert revolusjon i skispor over hele verden. Gjennombruddet kom etter olympiaden i St. Moritz i 1928. Rottefella er fremdeles en av verdens ledende produsenter av skibindinger. 

Tripp trapp stolen 

Stolen som på genialt enkelt vis vokser sammen med barnet. En slager over hele verden, solgt i mange millioner og likevel kanskje Norges mest piratkopierte produkt. 

H-vinduet 

H- vinduet er kjent som vinduet som kan snus rundt sin egen akse. Ideen om et vippbart vindu ble først utprøvd i en kjeller i Ålesund i 1959, og den medførte en vindusrevolusjon.

Sprayboksen 

Nordmannen Erik Rotheim søkte om patent på den første sprayboksen i 1926. Den første boksen ble utviklet for malingsfabrikanten Alf Bjercke i 1926. Kanskje den oppfinnelsen med norsk opprinnelse som har solgt mest på verdensbasis. 

Kunstgjødsel 

Med en banebrytende oppfinnelse fra 1903 klarte Birkeland og Eyde å fremstille nitrogenoksider fra luft ved bruk av elektrisitet i industriell skala. De bidro dermed til å fremstille verdens første nitrogengjødsel. Oppfinnelsen dannet grunnlaget for Norsk Hydro, og har hjulpet verden med å få mer mat. 

Røntgen-kontrastvæsken

Norske Nycomed oppfant en kontrastvæske til bruk ved røntgenfotografering.Den ble verdensledende, og ga helt nye muligheter til å stille treffsikre diagnoser ved hjelp av foto. Bløtvev, karsykdommer og kreft ble avbildet på helt nye måter. Nycomeds kontrastvæske har reddet utallige liv verden over.

Troll A-plattformen

Med en høyde på hele 472 meter over og under havet, er den ikke bare den største betongplattformen som er levert. Troll A er også den høyeste menneskeskapte konstruksjon som noen gang er flyttet på.

Gassturbinen

Gassturbinen ble oppfunnet av Jens William Ægidius Elling 

Vi har 30 års erfaring når det kommer til firmagaver, profilering og giveaways. Enten du trenger gaver til ansatte eller profilering med produkter så har vi kunnskapen som bidrar til at du blir fornøyd. Ler mer om oss eller kontakt oss gjerne! 🙂

Kontakt oss

Jubilum As
Leverandør av Firmagaver, reklameartikler og profilering.

M: +47 94 38 66 73

Mail: post(at)jubilum.no

Kom i kontakt med oss i dag.