Gjør deg synlig med refleks!

Gjør deg synlig med refleks!

Høstmørket er på full fart innover landet. Og for de mange av oss som kjører bil kjenner vi godt til hvor synlig fotgjengere blir når de har på seg en refleks. Og alle de gangene man kommer kjørende og skvetter når en mørk skikkelse plutselig kommer til syne, rett ved bilen. Hjertet hopper og man blir lettet over at det gikk bra. Kanskje litt sint også, etterhvert, over at fotgjengeren ikke hadde på seg refleks.

Refleks kan redde liv. Se gjerne mer fra Trygg Trafikk HER: Tryggtrafikk.no

Det er mange reflekser å få kjøpt, men vær også klar over at du bør ha sertifiserte reflekser. Se etter CE merking og at den er typegodkjent av EU. Dvs. at det stilles krav til bl.a. refleksjonsverdier, farge og Luminans, mengde refleks og hvor den er plassert.
Se også: Dinside.no gir to reflekser stryk

  • CE-merke: Varen er CE-merket når den møter forskriftene for EU-godkjent verneutstyr. Se alltid etter CE-merket i refleksklær eller annen type refleks.
  • EN-nummer: På refleksklær til bruk i fritid skal du finne standarden EN 1150. I småprodukter som refleksbrikker eller refleksarmbånd gjelder nummeret EN 13356.

Om du velger f.eks. en slap-wrap så må den være CEmerket og tilfredsstille: EN 13356, og du bør ha en på hver side av kroppen.

Hos oss i Jubilum finner du CE merkete reflekser som tilfredsstiller: EN 13356:

Lukk meny