Norske gaver

Det er vanlig å gi en gave ved bedriftsbesøk og til utenlandske forretningsforbindelser er det oftest en gave med norsk symbolverdi som blir gitt. En typisk norsk gave kan være et produkt som har et norsk design slik som ostehøvelen eller Marius genseren, eller det kan være et tinn produkt, en bok om Norge eller et par selbu votter. Det du ikke finner på våre sider hjelper vi deg gjerne med å få tak i.

Norske gaver

Søk deg inn på Dale of Norway, Tinn produkter, ostehøvel osv.

Norske oppfinnelser, men alle egner seg jo ikke som gaver :-)

Ostehøvelen
?Skjær pent av osten? sto det på mange ostefat i gamle dager. Det ga snekkeren Thor Bjørklund ideen med å overføre et prinsipp fra høvelbenken til kjøkkenbenken.I 1925 fikk han patent på ostehøvelen.
Binders
Men bindersen spilte en helt spesiell rolle i Norge under krigen. Nordmenn bar den i jakkeslaget som symbol på motstand og samhold.
Rottefella skibinding
Gamle sykkeldeler ble sveiset om og skapte etter hvert revolusjon i skispor over hele verden. Gjennombruddet kom etter olympiaden i St. Moritz i 1928. Rottefella er fremdeles en av verdens ledende produsenter av skibindinger.
Tripp trapp stolen
Stolen som på genialt enkelt vis vokser sammen med barnet. En slager over hele verden, solgt i mange millioner og likevel kanskje Norges mest piratkopierte produkt.
H-vinduet
H- vinduet er kjent som vinduet som kan snus rundt sin egen akse. Ideen om et vippbart vindu ble først utprøvd i en kjeller i Ålesund i 1959, og den medførte en vindusrevolusjon.
Sprayboksen
Banebrytende prinsipp forsket frem i et laboratorium hos malingsfabrikanten Alf Bjercke i 1926. Kanskje den oppfinnelsen med norsk opprinnelse som har solgt mest på verdensbasis.
Kunstgjødsel
Med en banebrytende oppfinnelse fra 1903 klarte Birkeland og Eyde å fremstille nitrogenoksider fra luft ved bruk av elektrisitet i industriell skala. De bidro dermed til å fremstille verdens første nitrogengjødsel. Oppfinnelsen dannet grunnlaget for Norsk Hydro, og har hjulpet verden med å få mer mat.