Soppplukkingen er på hell
Soppkurv og soppkniv Teambuilding

Soppplukkingen er på hell

Teambuilding

Sopplukkingen er på hell, men guri meg så bra denne høsten har vært. Fra den tidlige, spede starten en regnværsdag i august – der bunnen av soppkurven ble fylt med både kantarell og piggsopp. Der vi stolte gikk hjem og stekte porsjonen og serverte ved siden av en deilig kjøttrett. 

De neste soppturene bare akselererte. Kurven ble fullere og fullere og tyngre og tyngre. Turene innover i skogene ble lengre og storenistepakker var helt nødvendig for å kunne være ute så lenge. Dette var supermorro. Spesielt fordi det i fjor kom 2 små kantareller ned i kurven etter tørkesommeren. Men i år har det trøste og bære meg regnet og regnet. Og om ikke det er galt, så er det da godt for noe. I alle fall for oss soppentusiaster. 

Innleggene på Facebook i «soppgruppen» viste stadig flere fornøyde ansikt, fulle kurver -og etterhvert lekre oppskrifter på alt hva man kan bruke soppen til. For i år har det vært så mye at man kan tillate seg å eksperimentere litt utover den tradisjonelle stekingen av «skogens gull».

Her er en lenke til MATPRAT som har mange kule oppskrifter. Trykk her.

Og med alle turene innover så begynte etterhvert armer og skuldre å kjenne på vekta. Det veier jo tross alt sine kilo, så her må man spare på det man kan spare på. Vi er derfor svært fornøyd med den lette, enkelt håndterlige soppkurven som du får tak i her. Klikk deg inn for å se.

Forbered neste års soppsanking! Hva med å invitere bedriftens ansatte med på sopptur og inviterer med en soppekspert som kan veilede under plukking? Det er mange som ikke tør og ikke har peiling på sopp, men som liker sopp og gjerne kunne tenke seg å lære mer. Det er vel en flott teambuilding? Sopptur, plukking, tilberedelse av et eget måltid og en hyggelig påfølgende middag.

Spør oss gjerne om tips -vi i Jubilum bidrar gjerne med et opplegg for dere. 


ES Idag er det mange som er ute på den siste soppturen før snøen faller. Frosne kantareller og piggsopp lyser nå opp i den sorte skogbunnen og bare roper om å få bli med inn i varmen.


Lukk meny