Vann er viktig. Vann er bra! Vannflaske med logo bare må du ha!
Vannflaske- OSLO HAVN

Vann er viktig. Vann er bra! Vannflaske med logo bare må du ha!

Vann er viktig og vann er bra. Og man har behov for 30 ml veske for hver kilo kroppsvekt, om dagen.
Og trenden med å kjøpe seg en flaske vann har bare en stadig økende kurve etter som årene går og det er svært positivt. Vi har jo på mange måter synes at det har vært litt snodig i et land som vårt der vann er så lett tilgjengelig. Men fra tilfeller som i Bergen viser det seg jo at det kan være en svært god løsning å bruke såkalt kjøpevann.

Men hva er egentlig forskjellen mellom mineralvann og kildevann?

 

NATURLIG MINERALVANN

Naturlig mineralvann er vann som kommer fra en underjordisk kilde. – Denne ligger beskyttet mot forurensning og har dermed sin naturlige renhet i behold. Dette vannet er rikt på mineraler og sporstoffer. Sammensetningen av og egenskapene til vannet er unikt for kilden det kommer fra og endrer seg ikke over tid, sier Ingrid Røine, rådgiver i seksjon merking og kvalitet i Mattilsynet.

Naturlig mineralvann tappes på stedet, og det kan ikke behandles med formål å redusere eller fjerne de naturlige forekommende m

KULLSYREVANN   
Farris er et eksempel på mineralvann som er tilsatt kullsyre.
– Nordmenn kjøper stadig mer vann på flaske, og kullsyrevann er det som øker mest. Vårt inntrykk er at flere bytter ut brus med smaksatt kullsyrevann i stedet, forteller Juliane Øyslebø, markedssjef for vann i Ringnes. 

KILDEVANN
I likhet med naturlig mineralvann kommer også kildevann fra en underjordisk kilde som ligger skjermet mot farer for forurensning. Kildevannet har likevel ikke like høyt innhold av mineraler og sporstoffer.
Kildevannet skal tilfredsstille kjemiske krav tilsvarende de som gjelder for drikkevann.

– Også kildevann tappes på stedet og kan heller ikke desinfiseres for å redusere eller fjerne de naturlige forekommende mikroorganismene, sier Ingrid Røine i Mattilsynet.
DRIKKEVANN
Vannet du tapper fra springen eller kjøper på flasker, som ikke er merket mineralvann eller kildevann, kaller vi drikkevann.

– Det er strenge krav til hvordan drikkevann kan produseres, og til hvor rent det skal være når det tappes på flasker for salg, eller i springen. I Norge er det vanligst å produsere drikkevann fra overflatevann, men det er også mange som får drikkevann fra for eksempel grunnvannskilder, sier Line Ruden, seniorrådgiver i Mattilsynet.

Kilde: https://kiwi.no/tema/hverdagsokonomi/dette-er-forskjellen-pa-vann-i-springen-og-flaskevann/

 

VANN PÅ ARBEIDSPLASSEN

På arbeidsplassene er det mange ansatte som har tilgang på kildevann som kan tappes over på egne flasker. Et enda bedre tilbud mtp vanndrikking og et svært mijøvennlig alternativ. Når man endatil ikke bruker de såkalte engangsflaskene men investerer i en vannflaske av rustfritt stål som kan smeltes om til nye produkter, ved såkalt materialgjenbruk, så er man godt i gang med å tenke gjenvinning og sirkulær økonomi.  Og ved å investere i en flaske av høyere kvalitet og som attpåtil har et kult design vil den bli tatt vare på og leve livsløpet ut.

 

<
Vannflaske, miljøvennlig, kontor

 

Oslo Havn var i oktober vert for årets Green Port cruise & congres der fokuset var på hav, miljø og klima. 

Les mer HER. https://www.greenport.com/congress/greenport-cruise/conference-programme 
Dette ga et viktig parameter for valg av gaver. Gavene vil i ettertid minne om konferansen og det budskapet som ble fremmet der. Valget falt naturlig på gjenvinnbare flasker i stål som mottakerne kan gjenbruke i nærmest det uendelige. Og når livsløpet er over kan flasken smeltes om og brukes i nye produkter.

Det var artig å få lede prosjektet fra valg av flaske frem til godkjent logo plassering og størrelse som skulle trykkes på.

 

 

Skisse på vannflasken

Vi ble selv kjempefornøyd, men enda viktigere var det at vår kunde Oslo Havn var fornøyd. Og at flaskene er i bruk som ønsket, lenge etter konferansen var avsluttet. Og kan brukes i det uendelige fremover. I etterkant av konferansen fikk også alle ansatte en av disse flaskene, og de fleste fyller de opp og har de daglig med seg ut i arbeidsbåtene, maskinene eller på arbeidsplassen sin for viktig påfyll av vann i løpet av dagen.

Vannflaske- OSLO HAVN

Hyggelige ord fra vår kontakt: «Takk for god oppfølging gjennom hele prosessen J

Lukk meny